У пошуках ідеального синтезатора - що пропонують виробники

На вітчизняному та світовому ринках клавішні синтезатори представлені даже потужно - це десятки і десятки моделей, розрахованих на музикантів різних рівнів. Майже неосяжний асортимент включає інструменти для початківців та професіоналів, консерваторів та експериментаторів, для людей з різними музичними смаками та бюджетом. При цьому, знайти ідеальну модель, що поєднувала б усі бажані характеристики та до того ж мала б прийнятну вартість дуже і дуже важко. Але, як завжди, все залежить від вашої обізнаності та терпіння. В статті від фахівців інтернет-магазину Музлайн розглянемо, що можна зробити, аби стати власником найкращого з можливих варіанта.

синтезатор

Велика та маленька різниці

Умовно всі синтезатори, що існують зараз, можна розділити на три більш-менш  кількісно рівні категорії:

  • професійні
  • напівпрофесійні
  • учнівські (дитячі).

Звісно, всередині модельних лінійок, особливо на стику категорій відмінності можуть бути не критичними, але все ж вони існують і суттєво впливають на досвід користувача. Найважливішими є технічні відмінності, що впливають на основні акустичні аспекти роботи інструмента та його звучання, сюди ж можна додати і якість комплектуючих - чим вона вища, тим вище клас і, відповідно, вартість синтезатора.

Якщо не розглядати аж надто докладно усі ознаки професійних, або учбових моделей, можна спробувати скласти короткий список рис, притаманних кожній з категорій.

Так, синтезатори классу про традиційно мають дуже якісну клавіатуру, оснащену молоточковою механікою та повнорозмірними зручними клавішами. Вбудована акустична система в більшості моделей присутня, але не є основною, оскільки концертні та студійні моделі зазвичай використовують підсилення. Корпуси професійних синтезаторів найчастіше металеві, виготовлені з легкого та міцного сплаву, який надійно захищає електронне начиння від ушкоджень під час транспортування. Бібліотеки звуків, які має середня професійна модель зазвичай сертифіковані і є розробкою виробника. 

Напівпрофесійні синтезатори у багато чому близькі до топових моделей, але мають певні спрощення у деяких функціях, дизайні корпусу, меню опцій і так далі. Але з точки зору звучання вони не поступаються моделям класу про і можуть цілком ефективно працювати на сцені або в студії.

синтезатор купити

Дитячі або учнівські синтезатори за словами фахівців інтернет магазину Muzline вирізняються уже й візуально - більш грайливим дизайном, пластиковою зменшеною клавіатурою, наявністю декоративних та напів функціональних елементів. З акустичної точки зору вони не представляють цінності - їхнього звучання достатньо аби задовольнити потреби початківця, але поза класом або домом ці моделі майже не мають користі. Із безперечних плюсів - доступна вартість та наявність ігрових функцій, що порадують музиканта-початківця, особливо, якщо це дитина.

Комментарии